A humán fejlesztéssel foglalkozó területen 15 éve jelen lévő, vállalati tréningekkel és egyéni vezetői képességek fejlesztésével foglalkozó Krauthammer Magyarország ebben az évben több újítást is tervez. Új szolgáltatásokkal bővíti portfolióját, és a lakossági ügyfélkör felé is nyit.
Az üzleti világ aktuális kihívásaira reflektáló, tavasztól induló tevékenységi körök közé nemcsak a technológia világához való könnyebb alkalmazkodást támogató programok, vagy a digitális transzformációt segítő üzleti tanácsadás tartozik, hanem olyan új módszerek is, mint a kortárs képzőművészet sokszínűségét felhasználó, Art Coaching © néven útjára bocsájtott tréning.
A Művészet-Reziliencia-Megnyitás hívószavak köré kidolgozott programnak több változata is elérhető csoportos vagy egyéni fejlesztés keretében. A felsővezetőknek szóló, önismeretet és vezetői képességeket egyaránt fejlesztő csoportos tréning mellett szerepel kínálatukban a lakossági ügyfeleket megcélzó, a művészet segítségével stresszoldó technikákat tanító verzió.

vezető képzés
Galambos Ágnes, a Krauthammer Magyarország ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy az ötlet nem teljesen új, az elmúlt három évben kísérleti jelleggel, már tartottak néhány art coaching © tréninget.

2018 elejére a résztvevők visszajelzései alapján tovább fejlesztették a programot. Úgy látja, a hazai piac abszolút megérett rá, a döntéshozók külföldi útjaikon egyre inkább betérnek múzeumokba, és akár Bécsig, vagy Kolozsvárig is elutaznak egy kortárs művészeti élményért. Sokan közülük a műgyűjtéssel is kacérkodnak, a visszajelzések szerint nyitottak a képzésre.

„Számos felsővezetőt coacholok személyesen és az a tapasztalatom, nagy igényük van az üzleti világból való kitekintésre. A művészeti világ más válaszokat ad a minket is érintő problémákra. Hidakat szeretnénk építeni, mert van tanulnivalónk egymástól. Aki már részt vett Art Coaching ©-on, kivétel nélkül azt a visszajelzést adta, mennyire megnyitotta és más perspektívába helyezte, oldotta a vezetői döntések magányosságát, segítette az összefüggések felismerését, a rendszerszintű gondolkodását. Terveink szerint áprilistól, néhány nagy ügyfelünk cafetéria rendszerében elérhető lesz a képzésünk” – hangsúlyozta.
Együttműködést alakítunk ki a hazai kortárs galériákkal, ahol a tréning kísérőrendezvényeként szakmai tárlatvezetésekre, és művészekkel való, exkluzív, inspiráló találkozásokra kerül sor. A program megalkotói különös szívügyüknek tekintik a női vezetők arányának növelését a hazai gazdasági életben és ezért az idén induló női vezetői programjaikba is bekerül egy – főként női művészekkel foglalkozó – art coaching blokk.

J. J.
Világgazdaság
2018.01.25. csütörtök
(50.évfolyam, 18. szám)